In april 2021 is Marion begonnen met het schrijven en publiceren van een maandelijkse blog. Het doel is om de eerste week van de nieuwe maand een blog te plaatsen. Zolang Marion lol in het schrijven heeft, wordt er geblogd. De blog gaat over het werk van Marion als advocaat arbeidsrecht en alles wat daarbij komt kijken.

Goede voornemens? Dossieropbouw!

Wat niet is veranderd, en wat ook niet gaat veranderen, is het belang van dossieropbouw bij ontslag vanwege onvoldoende functioneren. Op grond van onze wetgeving mag de werkgever een werknemer vanwege onvoldoende functioneren ontslaan, mits – kort gezegd – de werkgever die werknemer hiervan tijdig in kennis heeft gesteld en hem in voldoende mate in de gelegenheid heeft gesteld zijn functioneren te verbeteren.

De week van Marion Arends

Door Ondernemend Friesland werd ik gevraagd om te vertellen hoe mijn agenda eruit ziet en wat me bezighoudt. Altijd leuk om over mijn werk als advocaat arbeidsrecht te vertellen. Hier leest u het resultaat:

Office with a view!

Nieuwe naam (MAR advocatuur). Nieuwe locatie (mét spetterend uitzicht). En voor de rest blijft alles zoals het was: Marion Arends, advocaat arbeidsrecht. Ontslagzaken, problematiek rondom de zieke werknemer, reorganisatie en meer. Dienstverlenend en gemotiveerd. Op 1 september 2021 is mijn nieuwe avontuur begonnen!

Komkommertijd en uitsmijters.

Deze week zat ik op een zonnig terras in Assen in verband met een netwerkafspraak. We hadden het over de vakanties en ook over het werken in komkommertijd. Ik vroeg mijn tafelgenoot naar zijn visie over het bloggen tijdens de vakantieperiode. “Als het maar niet over werk gaat”, was zijn antwoord.

Intervisie voor advocaten: omdat het moet, of omdat het kan (en leuk is)?

Fietsend op de Stelvio (u weet wel, die bijna 2.800 meter hoge berg in Italië met 48 haarspeldbochten om op de top te komen) en dwars door de Dolomieten (daar waar je ook kunt skiën), zat ik alvast na te denken over het onderwerp van mijn volgende blog. Mijn blogs gaan in principe over mijn werk als arbeidsrechtadvocaat en dat werk bestaat niet alleen maar uit adviseren en procederen. Het is trouwens ook niet zo dat advocaten in Nederland tijdens een rechtszitting ‘objection’ roepen als ze het niet met de rechter of met de advocaat van de andere partij eens zijn.

De ontslagen werknemer: een profielschets.

De jaren van ervaring hebben mij geleerd dat er diverse profielschetsen, althans stadia van emoties, zijn van een ontslagen werknemer. Tijd voor een – niet allesomvattend – overzicht.

Zou ik het durven? Ja!

In november ontving ik een periodiek bericht via https://ikonderneemhet.nl/, een online platform voor netwerken en zakendoen in jouw regio. Dat bericht ging over het creëren van zichtbaarheid in tijden van…
Menu