1. Home
  2. Over MAR

Over MAR

Over de persoon mr. Marion Arends

Marion is advocaat in hart en nieren. Dat was zo, dat is zo en dat blijft zo. Liefde voor het vak en plezier in het werken met mensen. Specialist in het arbeidsrecht. Juridisch moet het juist zijn en vakkennis altijd up-to-date. Marion omschrijft zichzelf als dienstverlenend en behulpzaam. Zowel privé als zakelijk sportief. Persoonlijk als het kan en zakelijk waar nodig. Geen poespas. Eerlijk, scherp en direct. En ook vrolijk, vriendelijk en gemotiveerd. Het belang van de cliënt staat centraal.

Lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en Vereniging Noordelijke Arbeidsrecht Advocaten (VNAA).

Over de kantoornaam MAR advocatuur

De naam MAR advocatuur is niet bepaald uit de lucht komen vallen. Niet alleen zitten er in MAR op meerdere manieren delen van zowel de voor- als de achternaam van Marion Arends, maar het is (toevalligerwijs) ook nog een afkorting voor Marion Arends Raadsvrouw. Doeltreffend is het feit dat MAR ‘(van de) zee’ betekent. Marion heeft altijd een grote voorliefde gehad voor zee en water. Dat het kantoor van MAR advocatuur is gevestigd aan de rand van het water, is dan ook niet verrassend. Zee en water komen samen in de kleuren van het logo van MAR advocatuur, namelijk de frisse tinten blauw.

Het woord advocatuur is in het logo met een reden afgebroken in ad-voca-tuur. Voca komt van ‘vocare’, wat bijeenroepen betekent. Voca komt ook van vocaal, wat staat voor stem of geluid. Marion wil voor haar cliënten graag de stem, de woordvoerder, zijn. Oorspronkelijk betekende advocaat ‘iemand die erbij geroepen werd om hulp te verlenen’. Pas veel later, in de Romeinse keizertijd, kwam de betekenis ‘juridische hulp’.

Rechtsgebieden

Marion heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: arbeidsrecht. Deze registratie verplicht Marion elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Menu